perjantai 6. maaliskuuta 2015

Pidättekö ostereista?

Mun oli ihan pakko laittaa tämän postauksen nimeksi 'Pidättekö ostereista' :) Varmaan monet yli viisikymppiset muistavat tuon nimisen jännitys-sarjan telkkarista. Sitä esitettiin 60-luvun lopussa, enkä edes saanut itse sitä seurata. Ainoastaan yhden jakson sain jostain syystä katsoa ja vaikka olin silloin vielä alle kouluikäinen, on mieleeni jäänyt jakson loppu, jossa Ossi Ahlapuro löytyi jäätyneenä pakastearkusta. Se oli tosi kammottava. Ei mulla kyllä ole hajuakaan, miten osterit liittyivät ko. sarjaan...

Meillä syötiin ostereita sunnuntaina alkupalaksi. Oltiin ajelulla ja poikettiin kotimatkalla The Fresh Marketiin, joka on meiltä vähän yli 10 km:n päässä.






Olisi ollut kuningasravun jalkojakin tarjolla, mutta me talla kertaa paadyimme ostereihin. Vihannesosastolta ostettiin vahan tuoretta pinaattia.

Emme kumpikaan pida (ole syoneet) ostereista raakana. Jokin siina tokkii - ajatus, etta pitaa nielaista iso olio elavana ja purematta... Niinpa teemme ne uunissa pikaisesti gratinoituina.

Ensin keitimme ostereita  ihan muutaman minuutin, etta kuoret on helpompi avata.







Sitten lurautetaan jokaiseen puolikkaaseen hieman viinia (talla kertaa Marsalaa), asetellaan muutama pinaatinlehti seka juustoraastetta paalle. Lopuksi lisataan viela hiukan kermaa. Me laitettiin half&halfia, jossa on n puolet maitoa ja puolet kermaa. Tosi hyvin sopii tahan eika ole niin tuhtia kuin tayskerma.




Ja sitten laitetaan osterit uuniin grillivastuksen alle kunnes saavat mukavan varin pintaan.



Meilta n puolen tunnin matkan paassa on pieni kaupunki - Duxbury - , jossa Island Creek Oysters -niminen firma viljelee ostereita. Heilla on siella myos pieni myymala, josta saa osterit todella juuri meresta kerattyina. Sielta ostamamme osterit ovat kylla olleet parhaita, mita olen koskaan syonyt. Tassa linkki heidan sivuilleen http://islandcreekoysters.com, jos kiinnostaa lukea enemman.

Wellfleet Oystersin osterit tulevat myos melko lahelta ja ovat samoin aina ihan mahtavan hyvia. Heidan nettisivuillaan on kiinnostavia juttuja mm. ostereiden viljelemisesta ihan niiden 'siementen' kasvattamisesta lahtien http://wellfleetoysterandclam.com

- Terhi -

1 kommentti: