tiistai 10. marraskuuta 2015

The hills are alive - lounas Trappin perheen maisemissa

Vaikka kotiinpaluusta on jo melkein kolme kuukautta postaan vielä vähän kuvia meidän kotimatkasta Montrealin reissultamme. Meillä oli paluumatkalla tarkoitus poiketa parilla juustofarmilla - jossa näkisi myös lehmiä, mutta sitten mies kysyi haluaisinko käydä Trapp Family Lodgessa lounaalla. No tietenkin halusin. Sound of Music - elokuvaa on tullut aikoinaan katseltua monta kertaa ja muistan vieläkin nuo leffan kappaleet lähes sanasta sanaan ulkoa. Siis laulut.
Tuo Trapp Family Lodge sijaitsee Vermontissa Stowen pienessä vähän yli 4000 asukkaan kaupungissa - tietenkin ylhäällä vuorella. Maisemat olivat mahtavat ylös ajellessa. Ei ole vaikea ymmärtää miksi Vermontin lempinimi on The Green Mountain State. Kaikkialla nakyy pelkkää vihreää eri sävyissään ja vuoria nousee minne vaan katseensa kääntää.








Tänne Trappin perhe pakeni II maailmansodan aikaan Itävallan liittouduttua Saksan kanssa. Myöhemmin perhe laajensi taloaan ja tarjosi kotinsa yhteydessä hiihtomajoitusta - aluksi ystävilleen ja ympäri maailmaa kiertueillaan tapaamilleen tuttavuuksille.
Joulukuussa 1980 talo paloi talvipakkasessa yöllä, kun paloautot jäätyivät matkalle. Mutta paikalle on rakennettu uusia rakennuksia, joissa majoittaudutaan ympäri vuoden.



Vähän käveltyämme tiluksilla alkoi nälkä sopivasti kurnia vatsassa ja nautimme lounaan ulkona maisemia samalla ihaillen. Minulla saksalaiseen (itävaltalaiseen) tyyliin bratwurstia ja hapankaalia ja miehellä tilan lihakarjan lihasta grillattu hampurilainen. Ja tietenkin me puolitimme annokset, niin saimme molemmat maistaa kumpaakin ruokaa.




Matkan varrella pysähdyimme vielä ostamaan vaahterasiirappia pienestä siirappimyymälästä, sillä sitähän on ihan pakko ostaa Vermontista. Vermont on nimittäin Yhdysvaltojen johtava vaahterasiirapin tuottaja.



Juustofarmit lehmineen jäivät tällä kertaa käymättä, mutta sitä varten suunnittelen jo uutta reissua sinne jonain kesänä...

-Terhi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti