maanantai 23. helmikuuta 2015

Arriva la primavera - kevät tulee!!!

Yksi näistä Italiassa asumisen ihanista puolista Suomessa asumiseen verrattuna (ja ainakin tänä vuonna Bostonin oloihin myös....) on kevään aikainen tuleminen. Helmikuu meillä täällä Pavian provinssissa on kuin huhtikuu Helsingissä, ja ottaen huomioon lumikinosten ja jään puutteen, vielä enemmän plussan puolella ollaan ;) Aurinko paistaa jo aika lailla lämpimästi, linnut livertävät puiden oksilla, naapuruston kissat mouruavat yön tunteina rakkaudenosoituksiaan ikkunoittemme alla, maanviljelijät ajavat lantakuormia riisi-ja maissipelloille ja pellonreunat puskevat esiin kevään ensi kukkia.



Tänään päätin aloittaa puutarhahommat ja käväisin seudun suurimmassa vihertalossa, Virideassa, katsastamassa kevään kukkia. Joka kevät visiot ja unelmat on suuret, mutta jotenkin ne tuppaa jäämään unelmien tasolle kun alan miettimään käytännössä puutarhan muokkausen vaatimaa työmäärää. Tällä reissulla mukaan tuli vaatimato aloitus, 12 laventelia, 6 kevätesikkoa ja muutama yrtti. Laittelin niitä sitten ruukkuihin ja heti puutarhan ilme kirkastui.



Tutkiessani perennoiden kuntoa huomasin ilokseni hortensian jo puskevan esiin silmuja, ja




mitäs sieltä hortensian juurelta puskeekaan esiin....narsissithan ne sieltä on tulossa!




Meillä on pieni oliivipuu etupihalla, joka siipan syksyisen ylenpalttisen karsimisen jälkeen näyttää lähinnä enää oliivin oksalta. Samassa siivousvimmassa hän poisti komean yrittikokoelmamme, joten istutin sitten tänään uudestaan sinne salvian ja timjamin. No, kyllä se Italian aurinko taas pistää kasvit kukoistamaan...



Viva la primavera!

Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti