lauantai 21. helmikuuta 2015

Lauantaipäivä Paviassa

Meidän perheen lauantaipäivä sujui tänään läheisessä Pavian kaupungissa. Pojalta oli mennyt hiihtoviikon aikana ohi luokan retki Viscontien linnan museoon, ja opettaja ilmoitti että olisi syytä käydä katsomassa museon näyttely jotta lapsi voi osallistua ryhmätehtäviin koulussa. No, sinne sitten suunnistettiin koko perheen voimalla.



Vaikka täällä Italiassa asuu kaiken vanhan keskellä, tämä 1300 -luvun linnan kauneus säväyttää joka kerta kun sen ohi kävelee - tai kuten tänään, kun pääsimme tutkimaan linnaa sisältäpäin.





Taidekokoelma perusnäyttelyssä oli lähinnä 1700-1800 luvun taitelijoiden töitä, tässä suosikkini Francesco Hayez'in "Accusa segreta" eli salainen syytös vuodelta 1847-48.



Kulttuuriannoksen jälkeen suunnistimme kadun yli Pavian vanhaan kaupunkiin, jossa parinsadan metrin päässä on yksi Italian vanhimmista yliopistoista. Kiitos suurille opiskelijamäärille, Paviaan on alkanut nousta uudentyyppisiä trendikkäitä ruokapaikkoja perinteisten trattorioiden ja ravintoloiden joukkoon. Jossain muuallapäin maailmaa tämä olisi ihan tavallista, mutta täällä Italiassa perinteinen jyllää ja italialainen valitsee aina mieluummin mamman pasta-annoksen kuin jonkin oudonmakuisen ja -kuuloisen vierasperäisen annoksen. Niinpä iloksemme löysimme uuden street-food baarin, kahden reippaan nuoren naisen, Lauran ja Robertan perustaman Al volo - cibi di strada -voileipäbaarin.




Tarjolla on n. 50 erilaista, hetkessä valmistettua gourmet-voileipäversiota palanpainikkeena pienten paikallisten panimoiden oluita ja Oltrepo'n eli Ticino-joen takaisten kukkuloiden viinintuottajien viinejä. Maukasta, edullista ja nopeaa!

Kävellessämme kohti autoa silmiimme osui toinen uusi ja innostava löytö, suloisen nuorenparin hiljattain avaama herkkukonditoria. Vaikka italialainen ruoka on vailla vertaa, itse on täkäläisistä jälkiruoista paljoakaan perusta, mutta tämä paikka oli erilainen! Sisään oli ihan pakko mennä, ja tällaisia ihanuuksia sieltä löytyi.





Tuo suklaa-appelsiinikakku oli aivan mahtava, ja paikka on nyt muistissa seuraavaa makeannälkää ajatellen!

Riikka

2 kommenttia: