torstai 19. helmikuuta 2015

Valentinen paivan viettoa




Mun niin piti kayda enemmankin kuvaamassa eri kaupoissa Valentinen paivaksi tarjolla olevia juttuja, mutta koko helmikuu on sujunut melkoisen kokonaisvaltaisesti lumimyrskylta suojautumisessa ja lumen poistamisessa kulkuvaylilta. Nama pari kuvaa on meidan lahimman ruokakaupan tarjontaa.

Taalla Amerikassa  suoramainonta postilaatikoihin on lahes olematonta. Muutaman ruokakaupan viikoittainen pieni insertti tulee, mutta eipa sitten oikeastaan muuta. Ei laheskaan sellaista mainosten tulvaa kuin Suomessa, mm. Citymarketin, Prisman ja Anttilan -kuvastot yms., joita sai sitten selka vaarana kantaa paperinkeraykseen, jollei ollut laittanut postilaatikkoon 'ei mainoksia, kiitos' -lappua. Taytyy sanoa, etta vahan kaipaan sellaisia ihan mielenkiinnon vuoksi, mutta taalla ei firmat sellaiseen  nakojaan tuhlaa rahaa.


Lauantai-iltana oli taas tiedossa runsasta lumisadetta, joka yon aikana sitten yltyi lumimyrskyksi. Paatimme menna johonkin suhteellisen lahella olevaan ravintolaan Valentinen paivan illalliselle ja paadyimme Scarlet Oak Tavern -nimiseen todella kodikkaaseen ja viehattavaan ravintolaan. Vaikka Scarlet Oak on  meilta vain  parin kilometrin paassa, emme ole siella kayneet syomassa - vain yomyssylla silloin talloin kotimatkalla jostain muusta ruokapaikasta. Ruoka oli todella hyvaa, joten sinne varmaan tulemme jatkossa piipahtamaan useamminkin.





Alkupaloina meilla oli sinisimpukoita ihanan makuisessa liemessa, jossa oli myos mm. grillattua sipulia ja tomaattia makua antamassa - ja melko runsaasti myos voita - mausta paatellen. Mutta ruoka maistui todella taivaallisen hyvalta. Toinen alkuruoka oli rapukakku, joka talla kertaa tarjoiltiin kylmana,paistamattomana. Useimmiten rapukakku on tehty ravunlihasta, johon on lisatty mm. korppujauhoja,munia, majoneesia ja taikinasta muotoillut 'kakut' paistetaan kauniin ruskeiksi ja tarjoillaan lampimana.Tama versio oli oikein hyva ja ravun liha tuli nain tarjoiltuna enemman esille ja oli myos terveellisempikin kuin tuo paistettu versio.



Paaruoaksi minulla oli hummeri-kampasimpukkarisotto, jossa oli hummeria tosi reilusti. Kuva ei ihan tuo oikeutta annokselle, mutta ruoka oli ihan mielettoman hyvan makuista. Makua risottoon antoivat noiden merenelavien lisaksi mm. chorizo ja paahdetut paprikat. Miehiseen makuun oli tuo valtava New York Sirloin -pihvi, kokoa vaatimattomat 12 oz eli 360g. Pihvi oli tosi mehukas ja maukas ja juuri halutun kypsyyden mukaisesti grillattu (ei nay hyvin kuvassa).

Ja jalkkariksi espresso-martinit.

Ja sitten kotiin pois lumimyrskyn alta polttamaan viimeisia polttopuitamme takassa ja vatsan viereen lepaamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti